PRO’S 2018-03-21T14:21:43+00:00

De Pro’s Brian en René

Head professional van de Oosterhoutse Golf Academy is Brian Griffiths, een zeer ervaren allround PGA golfprofessional A. Als eerste teaching professional in de Benelux investeerde Brian in een TrackMan, de Mercedes onder de golf-meet-apparatuur. Mede dankzij zijn jarenlange ervaring met de TrackMan kan hij van beginnende tot zeer ervaren ‘single handicap’ golfers optimaal ondersteunen bij het verbeteren van de verschillende slagen en het spel in de baan. Sinds januari 2017 verstrekt René Visser – ook een teaching pro met meer dan 25 jaar ervaring- de golf academy. Samen zorgen Brian en René ervoor dat er 7 dagen in de week les genomen kan worden.

Brian Griffiths

Brian werd in 1960 geboren in Chicago. In 1967 verhuisde het gezin Griffiths terug naar Schotland, waar hij opgroeide in het plaatsje Airdrie, zo’n 15 kilometer ten oosten van Glasgow. Van jongs af aan heeft Brian een enorme liefde voor sport. Naast dat hij onder andere voetbal, rugby, volleybal en squash speelde, kwam hij als 11-jarige in aanraking met golf. En zijn enthousiasme voor deze sport is alleen maar blijven groeien.

Na zijn afstuderen aan de HTS Elektrotechniek in 1986, kreeg Brian een baan aangeboden in een van de Tilburgse vestigingen van Philips. Op dat moment stond de golfsport in Nederland nog in de kinderschoenen. Op een dag keek hij uit het raam van zijn kantoor op een oud industrieterrein en besloot zijn hart te gaan volgen. Hij realiseerde zijn jongensdroom en werd golfprofessional. In 1990 begon hij aan de 1e Nederlandse opleiding tot golfprofessional B (nieuwe stijl) en na een stage op Golf en Country Club De Tongelreep in Eindhoven studeerde hij in 1994 af als golfprofessional A.

Voordat Brian per 1 januari 2015 op De Oosterhoutse startte werkte hij de afgelopen jaren achtereenvolgens op Golfbaan Prise D’eau in Tilburg (1992 – 1995), Golfbaan Gendersteyn in Veldhoven (1995 – 2003) en Golfbaan Midden-Brabant in Esbeek (2003 – 2014).

Brian is niet alleen een ervaren ‘teaching pro’. Hij speelt zelf ook nog regelmatig wedstrijden voor professionals. Zo nam hij in juli 2015 deel aan de kwalificatiewedstrijd voor de British Senior Open, met Frank Caron – lid van de Oosterhoutse – als caddy.

René Visser

René is PGA golfprofessional sinds 1992. Na de opleiding tot teaching pro (Fontys) van 1990 tot 1992 is hij in zijn woonplaats Dordrecht aan de slag gegaan als pro op Crayestein golf (1992-2000). Dit is ook de club waar hij eerder lid was en waar hij een aantal keer clubkampioen is geworden en competitie heeft gespeeld.

In 2001 is hij gaan lesgeven op Golf en Country Club Edda Huzid te Voorthuizen, waar hij ook alle jaren met plezier heeft gewerkt. Met inmiddels 25 jaar ervaring als teaching pro verwacht hij iedere golfer van dienst te kunnen zijn.

René is op zondag, maandag en dinsdag aanwezig op de Oosterhoutse. Het boeken van lessen kan via de online agenda van de Golf Academy of telefonisch (06-17454273).